Страници

2.01.2012 г.

Лунни дни (1-ви до 9-ти). Влияние на ЛунатаЛуната винаги ме е очаровала и ми се е струвала сякаш жива, наблюдаваща, успокояваща, пазеща. Като малка й говорех, споделях й страховете си и я молех за помощ, но после пораснах и забравих дори да поглеждам към нея.

Сетих се за Луната, когато реших да прилагам детоксикацията на д-р Михайлов, която се прави по пълнолуние. И все пак, сякаш приех, че Луната ни повлиява само по пълнолуние, а през останалите дни просто предизвиква приливи и отливи. Докато в края на миналата година не получиш една книжка с Лунния календар за 2012 година, която ми припомни, че Луната не само ни наблюдава, успокоява и пази, но ни влияе всеки ден.

В следващите редове са представени характеристиките на лунните дни по отделно. В зависимост от месеца лунните дни са 29 или 30 на брой и всеки от тях ни повлиява по специфичен начин.


Първи лунен ден

Много добър, чист и светъл ден, който трябва да се посвети на всичко, което възвишава духа. Денят е неблагоприятен за работа в колектив, следва да се избягват тълпите от хора и ненужните контакти. Полезно е да си припомним детството, да обмислим своя жизнен път, да прегледаме книги по истории на своя народ. Трябва да простим обидите на приятелите и неприятелите си. Този ден притежава магически свойства. Той е предназначен за работа с менталните енергии, а също с мисловните образи. Трябва да бъдем много внимателни в мисленето си, тъй като можем да създадем мислени образи, които да се въплътят в живота ни и да ни донесат нещастие. Първият лунен ден е ден на творческите замисли. Не се препоръчва да се започват нови неща, трябва само да се планират. Всички планове, направени през този ден могат да се реализират и без нашата намеса.
В медицинско отношение денят е свързан с главата. Не трябва да се преуморяваме, да ядем люто и горещо, да употребяваме алкохол, тъй като може да се получи спадане на енергията на вътрешните органи. А това на свой ред, може да доведе до образуване на камъни. На първо място трябва да се отстранят духовните причини за заболяването. Заболелите през този ден може да боледуват дълго, но задължително ще оздравеят.


Втори лунен ден

Вторият лунен ден е добър за гладуване, установяване на правилна диета. Подходящ да се започне цикъл от физически упражнения. През този ден не бива да се поддаваме на гнева, трябва да избягваме конфликтите и изблиците на емоции. Денят скланя към проява на скъперничество, затова е необходимо всячески да развиваме в себе си щедростта и не бива да съжаляваме за това, от което се освобождаваме. В този ден може да се определи, какво е полезно и какво е вредно за нашия организъм. Трябва мислено да си спомни всички употребявани от нас продукти и ако сме почувствали отвращение към някаква храна, да приемем, че тя не е за нас. По същия начин, храната, която ни привлече, значи е полезна за нас. Същото се отнася и за хората – може изведнъж да почувстваме с кого трябва да общуваме и с кого не си струва.
В медицинско отношение трябва да обърнем внимание на устата, зъбите, небцето. Болестите на този ден не са продължителни и са без опасни последствия.


Трети лунен ден

Енергетиката на този ден изисква активност. Пасивността е противопоказна и дори опасна. През този ден пасивните хора могат да се изложат на различни астрални нападения или пък да станат мнителни, подозрителни и коварни. Желателно е интензивно физическо натоварване. През третия лунен ден трябва да се освобождаваме от негативните емоции, да бъдем внимателни към своите реакции при контактите си с хората.
Ако през този ден случайно разлеем олио, то това означава, че сме се отбили от пътя си.
В медицинско отношение трябва да обърнем внимание на тила и ушите. Ако имаме болки в областта на тила или ушите е необходимо почистване на ушите и лечение на ставите – благоприятен ден за операция на ставите, сухожилията. Хората, заболели през този ден, оздравяват трудно.


Четвърти лунен ден

През този ден се препоръчва не само да сеем и орем, но и да изучаваме националните, генетически, исторически традиции, да се концентрираме върху своите извори, да натрупваме светли мисли, да изучим подробно взаимоотношенията си с близките с цел да укрепите своето Дърво, да пречистим ствола на Дървото от ненужните разклонения. Много е полезно през този ден да си спомним за миналото. Добре е четвъртия лунен ден да прекараме в уединение. Не бива да се вземат прибързани решения. Денят се смята за добър за засаждане на дървета. Желателно е да сме близко до дома си, да се занимаваме с дома и семейството си. Противопоказна е работата в колектив, не бива да режем дърва, да късаме цветя и други растения с корена.
Най-уязвими са шията и гърлото. Особено чести са шийните радикулити. Болестите на този ден са много опасни, ако не им се обърне внимание веднага.


Пети лунен ден
Денят е свързан с определяне на целите и затова в този ден е най-добре да планираме някакви промени в живота си. Денят е най-благоприятен за хората, способни предварително да преценяват и обмислят всичко - за лекомислените хора през този ден по-скоро няма да им провърви. През пети лунен ден трябва да се отстояват собствените принципи и идеали, уместно е също да защитим честа и достойнството на човека до нас. Може и е необходимо да проявим активно чувствата и емоциите си – това ще бъде уместно и ще ни разберат правилно.
През този ден можем да ядем всичко, към което ни тегли. Това е единственият ден, когато храната изгаря в организма без остатък и се усвоява напълно. Като основно ястие е за предпочитане мляко, извара и мед. През този ден можем да се наситим, но не бива да преяждаме.
В медицинско отношение трябва да обърнем внимание на хранопровода. Не бива да гладуваме. Болестите на този ден могат да бъдат опасни.
През пети лунен ден се раждат хора, които трансформират храната във физическа и астрална енергия. Могат да се родят герои, светци.


Шести лунен ден

Този ден е добър за научни изследвания, умствени и духовни търсения, за активно усвояване на енергията на Космоса. Изостря интуицията, наблюдава се засилване на скритите способности, особено на ефективните пророчества, предаването на мисли на разстояние, работата със словото, заниманията с аромати, дихателни упражнения. Денят е удачен за търсене на изгубени хора, вещи, животни. Ден за придобиване на благодат и любов, смирение и прошка. През шести лунен ден не бива да изразяваме недоволството си от живота, от обстоятелствата, пред себе си или пред другите – всичко трябва да приемаме такова, каквото е. Денят е добър за общуване с природата, за подмладяване.
В медицинско отношение трябва да се обърне внимание на бронхите, плазмата и горните дихателни органи. Заболелият през този ден човек ще се отърве с лека уплаха. Денят е добър за подмладяване.


Седми лунен ден

Ден за молитви и работа с думите. Ако не умеем да говорим, по-добре да мълчим. В този ден природата много отзивчиво откликва на всяка, дори случайно произнесена на глас дума и затова не бива да се бърбори напразно и въобще трябва да бъдем много внимателни с думите – всичко, казано на глас, може да се претвори в живота. В седми лунен ден не бива да се яде птиче месо и яйца, да се чупят съдове, да се къса хартия, книги, писма.
В медицинско отношение трябва да се обърне внимание на белите дробове. В този ден нараства опасността от простуда. Денят е неблагоприятен за вадене на зъби. Болестите на този ден са лесно излечими.


Осми лунен ден

Това е ден на решителните постъпки, опрощаване на греховете и на покаяние, пречистване с огън (свещ). Добре е през този ден да се покаем за собствените си грехове и да простим греховете на другите. Денят може да бъде успешен за онези, които са склонни към авантюри, а също за хората, способни да пожертват себе си. Той е благоприятен за пътувания, пътешествия и командировки. Не се препоръчва да се води заседнал начин на живот - денят може да стане критичен.
При много хора става изостряне на възприятията. Осми лунен ден е време на биохимични и алхимични трансформации, когато в организма се включват най-фините енергии. През този ден е добре да се приготвят лекарствени препарати за всички болести, особено за сложните. В медицинско отношение може да се гладува, да се провежда прочистване на стомаха и червата. Трябва да се обърне внимание на периферната нервна система. Болестите на този ден могат да се окажат много опасни.


Девети лунен ден

Опасен ден, неговата енергетика влияе крайно отрицателно върху човека. Ден на прелъстяване и илюзии, измами и заблуди, а също на отравяне. Хората са подложени на страхове, тревоги и мрачни мисли. Необходимо е съзнателно пречистване на помислите и регулиране на желанията. Много ефективно е да простим на човек, който ни е обидил.
В медицинско отношение трябва да обърнем внимание на гърдите, на предупреждението за междуребрена невралгия и стенокардията. Давещото чувство в гърдите говори за това, че правим нещо нередно, че са се натрупали много проблеми, за разрешаването на които трябва да се обърнем към абсорбирането на духовна храна, към изворите и традициите. През този ден нараства опасността от хранително отравяне. Необходимо е да се пречистим от физическите шлаки, да се занимаваме със силови упражнения. Болестите, започнали през този ден са много сериозни, тъй като предупреждават за това, че сме избрали неверен път за духовното си развитие.

Информация: Ани Георгиева
Няма коментари: